onsdag 11 augusti 2010

En regning dag och mogna bananer

Vad kan man göra med mogna bananer som ingen längre vill äta? Jo, man kan ju alltid baka något gott av dem, som t.ex. en saftig banankaka.




Idag regnade det rätt mycket fram till lunchtid, så direkt efter frukosten satte vi igång med bakning.

Receptet på banankakan hittade vi här

De ingredienser vi använde var:
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 st mogna bananer
  • 1 dl mjölk
  • 100 g margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk ströbröd
  • 2 msk florsocker

Så här gjorde vi:


Först smälte vi margarinet och lät det svalna, och smorde och bröade bakformarna - ca 22 cm i diameter (receptet är för en banankaka, men vi bakade 2 st).


Vi mosade bananerna med en gaffel...



...och vispade ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

Vi hällde i mjöl, bakpulver, kanel och salt och rörde allt till en jämn smet.


Till slut tillsatte vi mjölk, bananmos och margarin - rörde om och hällde allt i bakformen.





Vi gräddade kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 50 - 55 minuter.


Banankakorna dekorerade vi med florsocker.

De luktade underbart och var verkligen jättegoda!