Idag regnade det rätt mycket fram till lunchtid, så direkt efter frukosten satte vi igång med bakning.
Receptet på banankakan hittade vi här
De ingredienser vi använde var:
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 krm salt
- 4 st mogna bananer
- 1 dl mjölk
- 100 g margarin
- 5 dl vetemjöl
- 4 msk ströbröd
- 2 msk florsocker
Så här gjorde vi:
Först smälte vi margarinet och lät det svalna, och smorde och bröade bakformarna - ca 22 cm i diameter (receptet är för en banankaka, men vi bakade 2 st).
Vi mosade bananerna med en gaffel...
...och vispade ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Vi hällde i mjöl, bakpulver, kanel och salt och rörde allt till en jämn smet.
Till slut tillsatte vi mjölk, bananmos och margarin - rörde om och hällde allt i bakformen.
Banankakorna dekorerade vi med florsocker.
De luktade underbart och var verkligen jättegoda!